Hvordan komme i gang med klimakalkulatoren? 

Tilgjengelig for din produksjon?

Det er flere måter å komme i gang på. Sjekk først om din produksjon har tatt i bruk kalkulatoren. Først ut er melk, korn og gris (oktober 2020) deretter følger ammeku/storfekjøtt, grønt, fjørfe og sau i 2021. Oppdatert informasjon finner du på klimasmartlandbruk.no.

E-læringskurs

For å gi deg best mulig utbytte, tilbyr vi et gratis e-læringskurs som gir en innføring i klimagasser fra landbruket og praktisk bruk av Klimakalkulatoren. V oppfordrer alle bønder til å ta dette kurset som er en grunninnføring i både klimaarbeidet til landbrukets og hvordan kalkulatoren faktisk fungerer og hva den regner på. Det kan gjøres uavhengig om man har eller ikke har godt nok datagrunnlag til å få en beregning.

Gå til e-kurs 

Klimarådgivning

For å hjelpe den enkelte gård med å avdekke lønnsomme klimatiltak, tilbyr rådgivningsorganisasjonene NLR og Tine gårdsbesøk med individuell rådgiving, grupperåd, fagmøter og kurs. Sammen med rådgiveren kan det settes opp en tiltaksplan for den enkelte gård.

Medlemskurs

Fylkeslagene i Norges Bondelag holder jevnlige kurs i klimakalkulatoren for sine medlemmer.

Eierne av Klimasmart landbruk vil i mange tilfeller kunne gi veiledning i bruk av kalkulatoren og i noen tilfeller også kunne gi konkrete forslag til tiltak. Ta kontakt med din samhandlingspartner/varemottaker om det er noe du lurer på.

Felleskjøpet logo_tine  Nortura Norsk landbruksrådgiving 
 
 KLF fmnorgesfornbsl 
 
hoff  FRAmaarudgartnerhallen 
 
qnsg geno tyr bondelaget
    

Meld deg på nyhetsbrev